среда, јул 17, 2024
ВестиДруштвоОпштина

Родитељски додатак 60.000 динара

Родитељски додатак у Сремским Карловцима увећан је ове године и износи 60.000 динара. То значи да ће сваком рођеном детету у овој години без обзира на редослед рађања у породици, припасти та сума као дар локалне самоуправе.

Одлуку о повећању донело је Општинско веће на прошлонедељној седници, а како каже председник општине Александар Саша Стојкечић, тиме се само следи пракса из 2021. по којој се давања за новорођенчад повећавају сваке године.

-То је наш допринос увећању кућног буџета суграђана у првом данима по доласку на свет новог члана породице – истиче Стојкечић уз наду да ће то утицати и повећање наталитета.

Остала давања према општинској Одлуци о финансијској подршци породици с децом, остала су непормењена. По 25.000 динара добијају породице у којима се роде близанци и тројке, као и прворођена беба у години. Овог пута 3. јануара први на свет дошао је дечак, а двадесетак минута касније и једна девојчица.

Захтеве за родитељски додатак мајке и очеви могу преузети са званичног сајта карловачке општине sremskikarlovci.rs и у пријемној канцеларији општине. Уз захтев треба да приложе фото-копије извода из матичне књиге рођених за дете и личне карте мајке, те штедне књижице или текућег рачуна мајке.

текст: Зорица Милосављевић // фото: pexels.com

Verified by MonsterInsights