среда, јул 17, 2024
ВестиОпштина

Реконструкција Улице браће Анђелић улази у финиш – уређује се раскрсница код „Три зеца”

У Улици браће Анђелић у току су заостали радови чијим завршетком би коначно требало да буде стављена тачка на комплетну реконструкцију те улице. До краја 2022. године окончано је око 80 одсто планираног посла. Како сазнајемо у Општинској управи, изводе се завршни радови на саобраћајници код „Три зеца” , а то значи да се струже стари слој асфалта и излива нови. По завршетку асфалтирања „Три зеца” почеће санација Улице Јована Гроса, која је током обнове лане претрпела одређена оштећења. Пре свега се мисли на таласе у асфалту до којих је дошло након обимних падавина у мају прошле године, непосредно после завршетка атмосферске канализације.

У остатку улице остало је да се уради хоризонтална саобраћајна сигнализација, а према предвиђањима све би требало да буде готово до 20. марта. Колико је коштала, будући да је било додатних издвајања новца, биће познато тек по добијању окончане ситуације.

Пред крај године у улици су постављани први саобраћајни знакови, а недавно су осванула два која означавају аутобуска стајалишта што је у супротности са тврдњама да Улицом браће Анђелић након реконструкције неће ићи аутобуси.

У општинској управи објашњавају да је сигнализација за аутобуска стајалишта постављена јер је предвиђена пројектом за грађевинску дозволу, и да би се добила употребна дозвола, мора да се испоштује пројектовано.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights