четвртак, мај 30, 2024
Вести

Радови у улици Браће Анђелић у Сремским Карловцима

Генерална реконструкција Улице браће Анђелић у Сремским Карловцима, инфраструктурни захват великих размера за то место, почела је јуче. Како се могло сазнати на терену, радници предузећа „Карин комерц“, које је са фирмом „Енерџи про“ као подизвођачем, изабрано на конкурсу за реализатора тог обимног посла, у реконструкцију крећу од раскршћа са Улицом патријарха Рајачића, где су јуче и постављали саобраћајне знаке о забрани кретања возила.

Иако су радови најављени за 21. фебруар, тек прошле седмице су обављена снимања објеката склоних рушењу и прибављан материјал, а јуче су мајстори почели да раде са механизацијом. Према информацијама из Општинске управе, изградња атмосферске канализације је први од многобројних послова који ће у тој улици бити изведени. Упоредо са градњом атмосферске канализације у дужини од 740 метара, радници ће реконструисати и фекалну.

Према пројекту, радовима ће бити обухваћено 845 метара улице, од броја 1 до 99, односно од раскрснице с Улицом патријарха Рајачића до раскрснице с Улицом карловачких ђака. Планом је предвиђена и обнова водоводне мреже у дужини од 790 метара. Биће постављено ново јавно осветљење, при чему се уклањају бандере и каблови постављају у земљу.  Пројекат предвиђа изградњу шест потпорних зидова, укупне дужине 130 метара, као и коловоз ширине 5,5 метара. Планирани су тротоари различите ширине, у зависности од тога колико простор буде дозвољавао.

Према уговору, рок за завршетак радова је 180 дана, односно до почетка августа. Вредност инвестиције је 198 милиона динара са ПДВ-ом, а финансијер је Управа за капитална улагања АП Војводине, која је и спровела избор извођача радова. Надзор је поверен карловачкој фирми СОУР „Инжењеринг 2017.“ д.о.о.

Током радова у Улици браће Анђелић, „Електродистрибуција“ ће уклонити четири и поставити три нове трафо-станице. Трошкове тог подухвата сносиће делом „Електродистрибуција“, док ће остатак новца обезбедити Покрајинска влада.

Трафо-станица на почетку улице, на скверу код „Три зеца“, биће премештена на оближњу приватну парцелу, а она на крају, на раскрсници са Улицом патријарха Рајачића, измешта се ближе Ловачком дому. Трафо у Рајачићевој улици, преко пута манастира, биће премештен у манастирску порту.

Саобраћај ће, док трају радови, бити регулисан према начињеном елаборату, али и како налаже ситуација на терену.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights