четвртак, мај 30, 2024
Вести

Радови на сали Соколског дома побољшаће услове за тренирање карловачких спортиста

Већ следеће седмице може се очекивати адаптација сале Соколског дома у Сремским Карловцима, у оквиру које ће бити замењене подне облоге и постављени други спортски реквизити.

У питању су интервентни радови, будући да је паркет доста оштећен, што је у знатној мери ометало тренинге спортиста.

По речима председника општине Александра Саше Стојкечића, карловачка циглана, која је сада у саставу АД „Полет”, исказала је жељу да помогне и поклонила подне облоге.

– Надам се да ће током предстојеће седмице почети замена подних облога које је то предузеће поклонило – каже Стојкечић. – Обезбедићемо и нове спортске реквизите за почетак да би сала била у функцији док не решимо трајно проблеме Соколског дома. Ово су интервентни потези, да не губимо време док се бавимо отклањањем круцијалних потешкоћа.

Стојкечић указује да Карловци имају ограничене капацитете за бављење спортом. Спортским клубовима су на располагању свега две сале за тренинге. Реч је о сали основне школе, која је, пре свега, у служби наставе физичког васпитања за основце, а тек када се заврши настава, могу други да је користе. Сала у Соколском дому је друга опција за тренинге, међутим, тај објекат оптерећен је многим проблемима.

– Нерешени имовинско-правни односи су основни проблем – објашњава Стојкечић. – Општина није власник тог објекта, али брине о њему. Док Државна агенција за имовину не разреши заврзламе око имовинских односа, ми смо поднели захтев да, пошто је то објекат под заштитом, општина постане старатељ над њим као у случају фасада приватних кућа које су у поступку обнове. То је услов да бисмо могли да обезбедимо паре у нашем буyету и преко конкурса да се он доведе у што пристојније стање како би деца могла да тренирају у сали унутар њега.

Председник општине напомиње да се, истовремено, трага за дугорочним обезбеђивањем услова за нормално функционисање спортског живота у Карловцима. У том смислу је покренута измена Плана детаљне регулације Ешиковачки виногради, где општински функционери сматрају да би могла да буде изграђена спортска сала у габаритима који одговарају броју и потребама становника Карловаца.

– Та опција се још разматра, није донета одлука о томе. Сала на том подручју, у близини вртића, ако се определимо за то, требало би да задовољи потребе и спортиста и рекративаца током целог дана. То је велика инвестиција. На нама је да начинимо прве кораке, да припремимо планску документацију, обезбедимо локацију и након тога лобирамо за новац.

Како Стојкечић каже, ускоро се може очекивати и да почне постављање теретане у Дворској башти, за коју је новац, 1,9 милиона динара, обезбедио Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

Теретана са три мултифункционалне справе ће се налазити иза кошаркашког терена у ограђеном делу Дворске баште и простираће се на 80 метара квадратних.

текст: Зорица Милосављевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights