четвртак, мај 30, 2024
Вести

Проглашена листа Српске напредне странке

Општинска изборна комисија вечерас је прогласила прву листу за избор одборника на предстојећим локалним изборима коју је јуче у 21 сат предала Коалиција Александар Вучић – Сремски Карловци сутра. Носилац листе Српске напредне странке је Дражен Ђурђић, власник винарије „Ђурђић“.

Листу је својим потписима подржало 305 грађана, али је по Закону о локалним изборима прихваћено 200. Листа садржи имена 25 кандидата колико Скупштина општине Сремски Карловци према одредбама Статута има одборничких места.

Дражен Ђурђић, рођен 21.12. 1977. године у Сарајеву. На београдском Факултету за спорт, на смеру за рукомет, дипломирао је 2002, а три године касније дипломирао је на Факултету за менаџмент Привредне академије у Новом Саду. Завршио је и Православни богословски факултет у Источном Сарајеву и стекао звање теолога. Студирао је и економију, завршио трећи од четири нивоа престижне Међународне винске академије из Лондона и лиценцирани је пројект менаџер за управљање пројектима у грађевинарству. Пословну каријеру започео је са непуне 24 године, кад је оснивао фирму која се бави инжењерингом у енергетици и грађевинарству. Потом оснива још неколико фирму у истој привредној делатности. Већина фирми има седиште у Сремским Карловцима, и запошљава између 25 и 30 радника.

У Сремским Карловцима 2002. године заједно са оцем и братом Дражен Ђурђић подиже прве винограде, а 2007. на тржиште излазе прва вина винарије „Ђурђић“ коју данас успешно води са још десет сарадника. Од 2002. године настањен је у Новом Саду у који је дошао због професионалног ангажмана у рукомету, а последњих 15 година, живи и ради у Сремским Карловцима.

У браку је са Биљаном, професором физичког васпитања и магистром педагогије, са којом има петoро деце.

Izborna-lista-sns
Verified by MonsterInsights