четвртак, мај 30, 2024
ВестиСпорт

Дарко Винер поново на врху

Стрељачка дружина „Стражилово“ на првенству Србије у Нишу, одржаном 20. и 21. априла, у дисциплини серијска ваздушна пушка, у организацији Стрељачког савеза Србије и тамошњег Стрељачког клуба „Ниш“, остварила је запажене резултате, од којих је златна медаља Дарка Винера најзначајнији успех.

Сениор Дарко Винер је пети пут успео да се попне на врх постоља са резултатом 373, освојивши златну медаљу и још једном је доказао да је у самом врху овог спорта.

Првог дана првенства, у суботу, наступале су пионирке у екипном саставу који су чиниле Дуња Агбаба, Кристина Исаковић и Теодора Рајков и заузеле четврто место. Милан Бабић је наступио појединачно у категорији пионира.

Сутрадан, 21. априла, су се у умешности у пуцању опробале јуниорке – Анђелина Шутија, Теодора Рајков и Дуња Аг-баба и пласирале на шесту позицију.

За екипу сениора пуцали су Славко Бабић, Алан Жигић и Дарко Винер, који су за четири круга остали без бронзане медаље и завршили на четвртом месту.

Након неколико кварова на оружју током тренажног процеса карловачки стрелци су успели да оправдају очекивања суграђана и још једном показали да се труд и рад исплати.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Стрељачка дружина „Стражилово“

Verified by MonsterInsights