уторак, јун 25, 2024
ВестиОпштина

Представници Француског института у Србији посетили Сремске Карловце

Делегација Француског института у Србији, предвођена руководиоцем новосадског Огранка те установе Владимиром Маринковићем, посетила је данас Сремске Карловце, где их је у згради Општине примио председник Александар Саша Стојкечић. Овом састанку, одржаном у председничком кабинету, присуствовао је и директор Карловачке гимназије професор Радован Ковачевић.

Француски институт у Србији, наследник некадашњег Француског културног центра, већ годинама успешно делује у нашој земљи на пољима културе, уметности и образовања, сарађујући с разним појединцима, установама и институцијама. По окончању састанка представници Института, заједно с председником Стојкечићем и директором Ковачевићем, обишли су најстарију средњу школу у Србији, Карловачку гимназију.

Током данашњег сусрета разговарало се о дугорочној културној сарадњи између Француског института у Србији, Општине Сремски Карловци, Карловачке гимназије и Културног центра „Карловачка уметничка радионица“. Први резултати овог договора требало би да се виде већ у октобру, за када је најављено отварање изложбе и филмска пројекција.

Verified by MonsterInsights