четвртак, мај 30, 2024
ВестиДруштвоКОРОНА ВИРУС

На културним манифестацијама у Карловцима до 500 људи

Штаб за ванредне ситуације у Сремским Карловцима донео је на седници 15. септембра посебне мере заштите против због ширења коронавируса на територији те општине.

Како се наводи, за посетиоце остаје затворено острво на Дунаву, али се отвара Видиковац, који ће радити од 9 до 20 сати сваког дана. Дозвољено је организовање спортских утакмица, али без присуства публике.

Обавезна је употреба заштитних маски у свим затвореним просторима и одржавање физичке дистанце од минимум 1,5 метар на територији Сремских Карловаца. Сада важи забрана окупљања више од 30 људи на јавним затвореним и отвореним просторима, као и обавеза поштовања растојања међу људима од метар и по. Приликом одржавања јавних културно-уметничких догођаја у затвореном дозвољено је присуство највише 500 посетилаца, и то тако да свако друго место за седење буде слободно, уз обавезно ношење маски посетилаца, као и ангажованих на организацији догађаја. Манифестације које се одржавају на отвореном простору такође могу имати максимално 500 посетилаца, с тим што је потребно одржавати дистанцу од 1,5 метар, а ношење маски је обавезно за све.

Отвара се Видиковац који ће радити од 9 до 20 сати сваког дана

У угоститељским објектима, затворени део ради до 21 час, а башта или отворени део до један после поноћи, а уз ограничен број гостију. На снази је и даље одредба да на свака четири квадратна метра може бити један човек, с изузетком чланова исте породице, када размак између столова мора бити најмање два метра. Обавезне су и даље маске у локалима, као и дезинфекционо средство за руке на сваком столу. На локалима и продавницама мора јасно бити истакнуто обавештење колико лица може истовремено бити у том простору.

Радно време продавница је од 6 до 23 сата.

Ношење маски обавезно је и даље на зеленој пијаци, како за купце, тако и за продавце, а маске морају да носе и такси возачи из Сремских Карловаца, као и путници у тим возилима. Иста правила важе и за све који посећују фризерске, козметичке и остале салоне за улепшавање, а маска је обавезна и у здравственим установама.

извор: дневник.рс – текст: Д. А. // фото: Ђорђе Радивојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights