петак, јул 12, 2024
ВестиОпштина

Председник Стојкечић присуствовао спајању железничког колосека у Чортановцима

Спаjањем железничког колосека на деоници Стара Пазова-Нови Сад, на виjадукту код Чортановаца, свечано jе обележен завршетак грађевинских радова на тоj деоници, у присуству председника Републике Србиjе Александра Вучића и генералног директора Руских државних железница (РЖД) Oлега Белозjорова.

До места на коjем jе колосек споjен, председник и представници руских партнера дошли су возом.

„Пресрећан сам што ће људи за мање од шест месеци овом пругом моћи да бирају да ли ће да се возе 200 километара или 120 километара на сат. Да уживају у природи, али и објектима на прузи“, рекао је Вучић.

На свечаности у Чортановцима, поред председника Србије, били су присутни и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић и председник Покрајинске владе Игор Мировић, а с руске стране амбасадор Руске федерације у Србији Александар Боцан-Харченко и први заменик директора РЖД-а Мансурбак Султанов.

Радови на прузи између Београда и Новог Сада налазе се у завршној фази. Према најавама, саобраћај би требало да буде успостављен у фебруару 2022. године.

У Сремским Карловцима су, такође, у току завршни радови на прузи, као и на објектима око ње. Граде се потходник, с пословном зградом на месту некадашњег Савезног центра за механизацију, зграда нове железничке станице и обавља се прикључење вијадукта на државни пут, којим ће се, преко пруге, моторним возилима прелазити ка дунавској обали.

Из тог разлога је данашњој церемонији спајања колосека код Чортановаца присуствовао и председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић.

Verified by MonsterInsights