понедељак, април 22, 2024
ВестиДруштво

Предавање о првим бригама и изазовима родитељства

Едукативна радионица у склопу пројекта „Подршка родитељству“ коју под покровитељством општине Сремски Карловци реализује Удружење „Baby friend“ из Новог Сада, биће одржана сутра од 17 сати у просторијама Удружења „Дунав 1245“, Митрополита Стратимировића. На радионици ће бити речи о првим бригама и изазовима које родитеље могу да снађу када стигне принова у кућу.

Удружење „Baby friend“ пети пут организује у Сремским Карловцима овај пројекат којим настоји да промовише позитивно родитељство едукацијом младих брачних парова ради повећања њиховог нивоа знања и вештина, као и јачања њихових родитељских капацитета.
Како наводе организатори, пројекат обухвата оснаживање како партнера, тако и свих других особа које ће им бити подршка, као и родитеље деце до годину дана.

Конкретни задаци су едукација младих брачних парова, партнера и особа које ће им бити подршка о трудноћи и порођају, о дојењу, о првим данима са бебом у кући, о првим бригама и проблемима, о правилном поступању са бебом, о поступцима масаже беба, као и о безбедности деце.
Удружење „Baby friend“ће благовремено обавестити полазнике о терминима следећих радионица.

текст: Зорица Милосављевић

Verified by MonsterInsights