уторак, мај 28, 2024
ВестиОпштина

Помоћ за социјално угрожене породице

На Светски дан људских права 10. децембар, почиње расподела хуманитарних пакета најугроженијим грађанима Сремских Карловаца, међу којима су и корисници Народне кухиње.

Имајући у виду веома сложену ситуацију додатно отежану пандемијом вируса COVID-19, Живана Живановић, члан Општинског већа за спорт, омладину и социјалну политику и Нада Остојић-Агбаба, руководилац Одељења за друштвене делатности у Општини Сремски Карловци, заједно са представницима Центра за социјални рад,  извршиле су анализу материјалног стања и потреба социјално угрожених лица и обезбедиле помоћ из Фондације „Човекољубље“, Добротворне фондације Српске Православне Цркве. Захваљујући овој донацији биће подељено 150 пакета хране и хигијене, којом сматрамо да ћемо привремено олакшати функционисање најугроженијих појединаца и породица који живе у Сремским Карловцима.  Хуманитарни пакети садрже храну, хигијенске производе и дезинфекциона средства. Учешће у организацији и свесрдну помоћ, поред представника општинских служби пружили су радници комуналног предузећа, те млади и волонтери нашег места.

Надамо се да је ово почетак успешне сарадње Општине Сремски Карловци са Фондацијом „Човекољубље“ основане пре двадесет година, која поред хуманитарне помоћи реализује развојне пројекте намењене маргинализованим и угроженим групама у друштву: деци, старијим особама, људима који живе са ХИВ/сидом, терминално оболелим људима и особама са инвалидитетом и њиховим породицама, кроз различите програме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights