среда, јул 17, 2024
ВестиДешавањаКултура

Почело Карловачко ликовно лето

Манифестација „Карловачко ликовно лето”, четврта по реду, отворена је синоћ у Галерији „Карловачке цртачке школе“, ликовног удружења које делује у просторијама Соколског дома. Симболично, на први дан најтоплијег годишњег доба отварањем изложбе радова на десетине уметника, озваничена је манифестација која ће читавог лета окупљати у том удружењу ствараоце и љубитеље уметности. 

Како је на церемонији уприличеној поводом почетка манифестације рекао др Угљеша Цолић, синергија различитих уметничких дисциплина и доградња досадашњих садржаја главне су карактеристике рада удружења у протеклих годину дана, а поставку одликују дела најразличитијих техника.

Како је речено, почетком године у удружењу је заживела школа графике, коју је похађало тридесетак полазника, чији радови су се нашли и на вечерашњој поставци. Слободан Радин Патак је најавио и школу керамике. Керамичка пећ је испробана,  а комади печене глине обликовани вештим рукама уметника такође су нашли место на вечерашњој изложби. Патак је напоменуо да ће током лета бити представљена група београдских стваралаца и наговестио још неколико изненађења.

Галерија ће због врућина бити отворена од 17 до 21 час. Осим што су могли да погледају изложбу, посетиоци су имали прилику да уживају у музичком програму.  Наступили су  чланови новосадске плесне школе „Ritmos Del Mundo” и квартет „Пнеума“ из Новог Сада. 

Манифестација се реализује уз подршку општине Сремски Карловци, Патријаршије СПЦ и Туристичке организације.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Приватна архива

Verified by MonsterInsights