четвртак, јул 18, 2024
ВестиДруштвоКОРОНА ВИРУС

Почела вакцинација становника Сремских Карловаца старијих од 60 година

Вакцинација грађана Сремских Карловаца старијих од 60 година „Фајзеровом“ вакцином, почела је данас у просторијама пункта Хитне помоћи. Данас је од 14 до 17 сати вакционисано 60 становника који су се у претходном периоду пријавили преко Општинског удружења пензионера. Фајзер вакцина прима се у две дозе. Ревакцина се прима 21 дан, након прве дозе.

Пријављени пензионери су о термину вакцинације обавештавани преко кол центра формираног при општини Сремски Карловци. Грађани на вакцинацију треба да понесу личну карту, или други документ, и да на лицу места попуне образац којим дају сагласност за имунизацију.

– Република Србија је обезбедила довољан број вакцина свих произвођача. Наши лекари даноноћно раде на првој линији фронта у борби против ковида, ризикујући своје животе. Ми можемо да им помогнемо тако што ћемо се вакцинисати. То је минимум одговорности који ће значајно олакшати напоре наше државе и здравствених радника да се сачува здравље становништва и Ковид 19 победи – рекао је председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић.

Сремски Карловци 10. април 2021. године

Verified by MonsterInsights