понедељак, април 22, 2024
ВестиНови Сад

Почела реконструкција КЦ Војводина и изградња ламела Б и Ц – ВИДЕО

Реконструкција КЦ Војводина и изградња ламела „Б“ и „Ц“ почела је данас, а почетку радова присуствовали су министар здравља Златибор Лончар, председник покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сад Милош Вучевић.

Нова зграда КЦ Војводине биће површине око 35.000 метара квадратних, а за то ће бити утрошено 28,5 милиона евра. Рок за завршетак радова је 29 месеци.

Директорка КЦ Војводина Едита Стокић навела је да ће обновљени и новоизграђени објекти имати 348 постеља – стандардне, полунтензивне и интензивне неге, али и за пацијенте који су трансплантирани.

Објекат ће имати 16 операционих сала. Средства за реконструкцију КЦ Војводина део су већег свеобухватног пројекта вредног 200 милиона евра из кредита Европске инвестиционе банке.

Градоначелник Милош Вучевић рекао је да је ово велики дан, јер после 35 година креће реконтрукција ових здравствених објеката важних за Војводину.

„Ово је велики дан за све нас. Честитам свима за пројкекат који се реализује у сарадњи са Европском инвестиционом банком“, рекао је Вучевић.

„Нови објекат блокова Б и Ц имаће око 30.000 квадрата и више стотина лежајева, а веома брзо почињу и радови на реконструкцији Опште болнице у Кикинди. Морамо веровати у нашу државу и снагу наше привреде и желимо још брже и снажније у напредак и развој, не само здравственог система него читаве наше земље“, рекао је Мировић.

Председник је овом приликом најавио и изградњу објекта за потребе Дечје болнице у Новом Саду, чију ће пројектну документацију финансирати Покрајинска влада.

Пројекат „Нови Сад се гради“ подржала Градска управа за културу Града Новог Сада.

извор: Танјуг


Verified by MonsterInsights