среда, јул 17, 2024
ВестиДруштвоОпштина

Новогодишњи пакетићи обрадовали ромску децу

Представници карловачке Општине – председник Скупштине Бобан Петковић и чланице Општинског већа Живана Живановић и Сунчица Милиновић – поделили су јутрос новогодишње пакетиће ромској деци у Сремским Карловцима. На тај начин, одлазећи до њихових домова, измамили су осмехе на лица 94 детета.

По правилима савременог друштва, новогодишњи празници сматрају се временом даривања. Како поклони, намењени тој сврси, захтевају већа материјална издвајања родитеља, многима они остају недоступни. Зато је данашња активност, спроведена међу угроженом категоријом становништва, била прилика да се поједина деца, која би вероватно за Нову годину остала без пакетића, не осећају мање вредном у нашем друштву.

Новогодишње пакетиће, које су данас поделили председник Скупштине и чланице Већа, донирао је Град Нови Сад на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, на чему му се Општина Сремски Карловци нарочито захваљује. Овом акцијом била су обухваћена деца ромске националности, старости до 12 година. Како је на крају изјавила Живана Живановић, чланица Општинског већа задужена за спорт, омладину и социјалну политику, овим поступком унета је радост у домове 94 малишана, којима је наша помоћ и пажња неопходна.

С.М.

Verified by MonsterInsights