понедељак, април 22, 2024
ВестиОпштина

Петковић и Јанковић на прослави Дана Прњавора

Председник Скупштине општине Сремски Карловци Бобан Петковић и директор Јавног комуналног предузећа „Белило“ Радослав Јанковић присуствовали су данас обележавању Дана града Прњавора у Републици Српској, са којим је 19. августа прошле године склопљен споразум о братимљењу. Петковића и Јанковића, као и градоначелницу чешког града Босковица Јану Сироваткову, примио је први човек Прњавора Дарко Томаш и у разговору представника трију братских локалних самоуправа из различитих држава разматране су могућности за реализацију заједничких пројеката.

Председник карловачког парламента Бобан Петковић честитао је Прњаворчанима 24. март – Дан града и изразио задовољство због успостављања побратимских веза.

– Приликом прошлогодишњег братимљења договорене су области сарадње у којима једни другима можемо да пружимо подршку и помоћ – рекао је Петковић. – Драго нам је што смо се повезали са градом из братске Републике Српске јер говоримо истим језиком, исте смо вере, повезује нас много тога,а раздваја само река Дрина, али то није препрека за сарадњу. Надам се да ће наша сарадња трајати и после нас.

Градоначелник Прњавора Дарко Томаш рекао је да у наредном периоду очекује интензивирање сарадње у различитим областима са два побратимска града -Сремским Карловцима и Босковицама. Он је захвалио гостима из Чешке и Србије што су дошли да увеличају прославу Дана Прњавора.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Град Прњавор

Verified by MonsterInsights