недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштво

Пакетићи за децу корисника услуга Народне кухиње

Црвени крст Сремских Карловаца обрадовао је данас новогодишњим пакетићима 25 деце корисника услуга Народне кухиње, као и петоро малишана из социјално угрожених породица. Поклоне за Нову годину добиле су и две бебе.

По речима секретара карловачког Црвеног крста Марине Фодор, њима у част приређена је свечаност са Деда Мразом у просторијама организације у Пупиновој 16. Да све протекне у најбољем реду постарало је десет волонтера, а посебан угођај приредила им је Љуба Бабаљ испекавши палачинке за све. Поред тога свако дете је мимо пакетића могло да одабере књигу или играчку.

Црвени крст је данас и одраслима поделио новогодишње поклоне који су се састојали од пакета прехрамбене робе, хигијенских средстава и слаткиша. Они који данас нису преузели пакете, то ће учинити после Нове године.

У припреми пакетића за децу учествовала је локална самоуправа од чијег новца је купљен школски прибор, слаткиши су обезбеђени у акцији „Ма­ла де­ла су ве­ли­ка ствар“ која се реализује у сарадњи са компанијом Лидл и трудом чланова Лео клуба Милева Марић Ајнштајн из Новог Сада.

текст: Зорица Милосављевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights