четвртак, јул 18, 2024
ВестиКултура

Отворена 8. Међународна изложба малог формата

На 8. Међународној изложби малог формата, у организацији Удружења независних уметника из  Новог Сада, Карловчани су синоћ имали прилику да погледају и уживају у изложби 139 аутора из 31 државе, који су се представили са 201 радом у различитим ликовним техникама. Изложба је подељена у сегменте, тако да су уметници груписани по државама које представљају. На изложби су заступљени цртежи, слике, графике, фотографије, дигитални радови, колажи и најразличитије комбиноване ликовне технике.

Испред локалне самоуправе присутне је поздравила Весна Фекете, чланица Кабинета председника Општине задужена за информисање а о самој изложби говорио је млади сликар Угљеша Цолић, један од оснивача и чланова УНУНС-а, који је нагласио важност оваквих догађаја у доба пандемије, карантина и отуђености, која повезује уметнике широм света, а нашој публици даје могућност да погледа шта то раде уметници различитих генерација и опредељења код нас и у свету.

Догађаје унутар манифестације „Карловачко ликовно лето“ подржали су, како Општина Сремски Карловци, тако и Патријаршија Српске православне цркве и Туристичка организација Општине Сремски Карловци.

Изложба је отворена, за све посете, наредне две недеље.

Verified by MonsterInsights