четвртак, мај 30, 2024
ВестиДруштво

Општина Сремски Карловци помаже породици Дукић с Банстола

Општинска управа Сремских Карловаца упутила је хитну помоћ породици Ђорђа Дукића са Банстола, чија је кућа горела у пожару. Из буџета општине интервентно је уплаћена једнократна новчана помоћ од 138 хиљада динара. Комунално предузеће послало је камион да однесе шут са згаришта, након ватрене стихије која је прогутала 150 квадрата Дукићеве радионице. Разматрају се могућности да се додатно помогне породици, у складу са законским нормама.

Као одговорна локална самоуправа, као људи, као комшије, учинићемо све што је у нашој могућности – каже Александар Саша Стојкечић, председник Општине Сремски Карловци. – Чим се процени штета, урадићемо све да помогнемо. Дукићи су већ доживели једну катастрофу, као људи који су бежали пред Олујом из Хрватске. Срећа је у несрећи што нико од њих није страдао у пожару. Њихове комшије и сви добри људи спремни су да помогну. Утешно је сазнање о солидарности која се са многих страна исказују према несрећи породице Дукић – каже Стојкечић.

Пожар се десио док је Ђорђе Дукић био ван куће. Док су на Банстол стигли ватрогасци из Карловаца и Инђије, изгорела је столарска радионица, сви алати и недовршени намештај. Породица Дукић населила се на Банстолу након што су добегли из Хрватске, спасавајући главе пред операцијом етничког чишћења њиховог старог завичаја, током злокобне операције хрватске војске Олуја. Ђорђа људи познају као човека који се енергично трудио да у новом завичају обезбеди пристојан живот за своју породицу, најпре као зидар, а у последње време као столар. Респект који Дукић ужива међу суграђанима посебно обавезује све који се труде да помогну.

Наредних дана обавићемо разговоре и с нашим локалним привредницима да узму учешћа у помоћи – рекао је Стојкечић.

текст: Редакција // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights