четвртак, јул 18, 2024
ВестиСпорт

Ина Магловски и Срђан Поповић најбољи спортисти

Без обзира што протекла година није била наклоњена спорту због пандемије коронавируса, спортисти у Сремским Карловцима остварили су резултате који су их кандидовали за најпрестижнија годишња спортска признања. На данашњој свечаности коју је уприличио Спортски савез општине Сремски Карловци под покровитељством локалне самоуправе проглашени су најбољи спортисти у 2020. години.

Титулу најбоље младе спортисткиње понела је  Ина Магловски, чланица Стрељачке дружине „Стражилово”, а  за најбољег младог спортисту проглашен је  Срђан Поповић из истоименог Оријентиринг клуба. У протеклој години по оцени Спортског савеза најбољи клуб у Сремским Карловцима  је управо Оријентиринг клуб „Стражилово”, чији члан Давид Петрoвић је понео титулу будуће наде.                       

За најбољег тренера проглашен је Срђан Црнојачки из Одбојкашког клуба „Стражилово”, док је најбољи судија Роберт Леко из света истог – одбојкашког спорта.

Додела признања „Најбољи спортиста Сремских Карловаца за 2020. годину“

Posted by Sremski Karlovci INFO on Субота, 30. јануар 2021.

Троје малишана  проглашени су најперспективнијим спортистима, а то су Сташа Гајић (пливање), Леа Седер (пливање) и Ведран Булатовић (кајак). Награда за животно дело отишла је у руке Милану Латковићу некадашњем одбојкашу и тренеру.

Председник Спортског савеза општине Анђелко Поповић истакао је да је свима познато да је иза нас веома тешка година, али да је упркос томе  спорт је живео. Напоменуо је да је било проблема, али и  врхунских резултата, и изразио наду да  ће недаће које су читав свет снашле нестати  и да ће се у години пред нама створити услови да спорт може да се размахне и несметано одвија.

Данашњој додели годишњих признања најбољим спортистима присуствовао је и председник карловачке општине Александар Саша Стојкечић који поздрављајући награђене рекао да када се говори о спорту у Сремским Карловцима, никада не сме да се заборави да су Карловци  били  једно од првих места и у спорту.

– У нашем месту је основано прво Соколско друштво српског народа, као што је и прва гимназија код Срба у Карловцима формирана – рекао је Стојкечић. – Спорт нам је веома важан мада се можда тако не чини на први поглед и ако се посматра административним очима. Суштински  га сви носимо у срцу,  боримо за њега и трудимо се да што више младих усмеримо ка њему како би  закорачили правим путем, а не отишли странпутицом.

Осим младих који су награђени за остварене резултате на спортским пољима, као спортских делатника, Спортски савез је ове године захвалницама одао признање појединцима  који су свако у свом делокругу рада допринели развоју и афирмацији спорта у Сремским Карловцима. Међу њима су представници локалне самоуправе Наташа Свирчев, Нада Остојић Агбаба, Богдан Савић, Весна Фекете, директорка ОШ „23. oктобар“ Весна Чолић, спортски радник и некадашња спортисткиња Весна Седер и новинарка Зорица Милосављевић.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights