понедељак, април 22, 2024
ВестиДруштвоОпштина

ОПШТИНА И БОГОСЛОВИЈА СКЛОПИЛЕ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ – Међусобном подршком до заједничких интереса

Председник карловачке општине Александар Саша Стојкечић и ректор Богословије „Свети Арсеније Сремац” протојереј Јован Милановић потписали су данас споразум о сарадњи локалне самоуправе и те школе.

Према ономе што стоји у тексту меморандума, предмет сарадње су све области у којима обе стране имају интерес, пружајући подршку једна другој кроз различите иницијативе како би се истакао и унапредио значај Богословије као образовне институције од историјског и ширег значаја у образовању и васпитању младих.

Стављањем потписа на документ, исказана је сагласност да општина и Богословија међусобно сарађују кроз осмишљавање, планирање и спровођење пројеката од обостраног интереса, заједничко учешће на конкурсима за финансирање пројеката код домаћих и међународних институција, организацију конференција, форума, округлих столова, израду студија и анализа, осмишљавање и спровођење едукативних програма, те медијских активности.

Приликом данашњег потписивања споразума Стојкечић је уручио ректору Милановићу 10 лаптоп рачунара, дар Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, ради модернизације и унапређења наставе у тој најстаријој српској теолошкој школи.

У Карловачкој богословији, у понедељак је почела настава, као и у другим средњошколским установама, након обуставе уведене због погоршања епидемијске ситуације због ковида-19.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights