четвртак, мај 30, 2024
ВестиОпштинаСервисне информације

Однето 42 кубика отпада са три локације у Сремским Карловцима

На више локација у Сремским Карловцима за неколико дана направљено је 42 кубика грађевинског и другог отпада. Радници ЈКП „Белило“ очистили су и однели крајем октобра и почетком новембра шест контејнера од по седам кубика непрописно одложеног смећа са три локације на Черату, Доки и испред обданишта на Дудари.

У контејнере и поред њих бацани су теписи, остаци намештаја, грање и шибље са њива, па чак и цело младо дрвеће. Из ЈКП „Белило“ подсећају да се баштенски, грађевински и кабасти отпад не смеју одлагати у контејнере, нити поред њих, јер се на тај начин онемогућава одлагање комуналног отпада.

Директор „Белила“ Радослав Јанковић истиче да радници предузећа редовно празне контејнере, али да се с времена на време контејнери затрпавају недозвољним отпадом.

– Бачено покућство, растиње, грађевински шут, не спадају у комунални отпад и односе се у посебном поступку, уз посебну накнаду. Међутим, један број грађана то ради кришом, и тако затрпава контејнере и ствара сметлишта, уместо да нас позову и да наши радници и механизација однесу отпад на за то предвиђену депонију. На тај начин бисмо имали чистији град и зато апелујемо на грађане да нам се обрате кад имају потебу да се реше ствари које не спадају у комунални отпад – каже Јанковић.

Он истиче да „Белило“ поред одржавања чистоће на јавним површинама и одношења отпада „Белило“ обавља и друге послове, попут крпљења рупа, одржавања зеленила, чишћења снега и леда на тротоарима и одржавања јавне расвете.

Verified by MonsterInsights