уторак, јун 25, 2024
ВестиОпштина

Одабрани пројектанти за реконструкције улица у Сремским Карловцима

Општинска управа у Сремским Карловцима доделила је израду пројектно-техничке документације (ПТД) за планирану реконструкцију двеју од три улице и изградњу прикључка на државни пут у Кишовој бари, неколицини предузеће на конкурсу који је био расписан 2. јула.

У плану су биле реконструкције улица Карловачких ђака, Прерадовићеве и Карађорђеве, и градња саобраћајнице од раскрснице с Прерадовићевом и Илије Округића, до некадашњег магистралног пута.

Пројекат за реконструкцију Улице карловачких ђака с пропратном комуналном инфраструктуром, по одлуци о додели уговора, радиће група понуђача коју чине „АГ УНС Архитектонско-грађевински институт” из Новог Сада и „Кото” из Београда.

Израда пројектне документације за реконструкцију Карађорђеве улице поверена је истим предузећима – „АГ УНС Архитектонско-грађевински институт” и „Кото”, док ће се за израду ПТД -а за градњу прикључка Прерадовићеве на државни пут ИИ а реда број 100, тим двема фирмама прикључити и новосадски „Виа инжењеринг”.

За пројектовање реконструкције Прерадовићеве улице с пропратном инфраструктуром пројектант није одабран. За тај посао такође су се пријавили „АГ УНС Архитектонско-грађевински институт” из Новог Сада и „Кото” из Београда, али су понудили близу милион динара вишу цену израде: уместо 2,5 милиона динара, њихова понуда је била 3,4 милиона. Пошто је критеријум за избор била најнижа понуђена цена, њихова понуда је одбијена.

За поменута четири пројекта локална самоуправа је издвојила 10,6 милиона динара. У случају трију поменутих улица предвиђена је реконструкција њихових одређених деоница, док је новина изградња новог прикључка на државни пут, који ће се протезати од раскрснице с Улицом Илије Округића до изласка на тај пут.

Будући прикључак од великог је значаја зато што се тај део Карловаца постепено претвара у пословну зону. Ускоро се на том простору очекује градња продајног објекта компаније „Универекспорт”, а потом и пословног комплекса локалног предузећа „Јавор”.

извор: Дневник – текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights