четвртак, јул 18, 2024
Uncategorized

Насут атарски пут у Матеју – Наставак уређивања атарских путева у Карловцима

Око седам стотина метара пута у Матеју у Сремским Карловцима, први су метри неког од атарских путева који се о трошку општине ове године санирају. Пре насипања туцаником које је при крају, пут је багером изравнат тамо где је било потребно.

– Реч  је о потесу у ком је лане отворен први глампинг камп у Србији, то јест камп са луксузним шаторима и базеном, где постоје и засади винове лозе и воћа и у ком има викенд кућа – објашњава председник општине Александар Саша Стојкечић. – Најмање што смо могли да урадимо јесте да доведемо у пристојно стање пут којим власници винограда, воћњака и кућа, као и туристи стижу до својих одредишта. На овај начин дајемо сигнал будућим инвеститорима да смо спремни за сарадњу и да настојимо да помогнемо, али и осталима који имају посед и потребу да чешће одлазе у тај крај.

Уређење тог атарког пута коштало је 370. 000 динара. Лане је више атарских путева на исти начин санирано, али у другим деловима Карловаца. Стојкечић наглашава да ће се и ове наставити с том праксом и поручује суграђанима да се обрате Општинској управи и укажу на недостатке атарских путева, да би локална самоуправа могла да реагује и оспособи их за саобраћај.

У плану јавних набавки за ову годину стоји сума од 4,6 милиона динара за израду пројектно-техничке документације за потребе уређења три атарска пута.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights