среда, јун 26, 2024
ВестиПраћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине

НАСТАВЉА СЕ ОБНОВА КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА ПОКРАЈИНСКИМ ПАРАМА – Ускоро поправка крова Семинара

На Богословском интернату у Сремским Карловцима, згради познатој и као Богословски семинар, ускоро ће почети санација крова. Тројни уговор о извођењу радова потписали су председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић, ректор Карловачке богословије Јован Милановић и представник извођача радова компанија „Архиком” из Новог Сада.

Радове на санацији крова, вредне 21,3 милиона динара, финансира Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама из фонда АП Војводине, намењеног обнови културно-историјског наслеђа Карловаца.

На згради интерната, између осталог, биће замењена кровна конструкција, постављен нови цреп, сређени димњаци, снегобрани И олуци, те замењени тавански прозори. Уговором је предвиђено да радови трају до 30. новембра.

Из истог фонда финансирана је лане обнова фасаде Саборне цркве и улична страна Патријаршијског двора, а у току су радови на Жупном уреду у склопу Римокатоличке цркве Пресветог Тројства.

Очекује се да у догледно време, када се заврши конкурс за избор извођача, почне обнова фасада двеју приватних кућа. У питању је кућа оснивача Карловачке гимназије Димитрија Анастасијевића Сабова у Улици митрополита Стратимировића 18 и дом породице Симеоновић-Чокић на централном градском тргу.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Пројекат „Праћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине на територији општине Сремски Карловци“ подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Verified by MonsterInsights