петак, јул 12, 2024
ВестиДруштвоОпштина

Најбољим средњошколцима из Сремских Карловаца уручени Уговори о стипендијама

Десет најбољих средњошколаца из Сремских Карловаца данас су добили Уговоре о стипендијама за 2021/22. школску годину. Ђаци ће из општинског буџета наредних 10 месеци добијати по 8.000 динара месечно. Уговоре је ученицима уручио председник Општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић. Он је истакао да је за Сремске Карловце као локалну самоуправу изузетно важно да награди најбоље ученике и помогне им да покрију макар део трошкова свог школовања.

– Верујем да ће додељене стипендије олакшати, у одређеној мери, њихово школовање и помоћи им да се усредсреде на учење и савладавање градива, како би с успехом наставили свој образовни пут. Као председник Општине надам се да ће догодине буде више стипендиста – рекао је поводом доделе Уговора председник Општине Александар Саша Стојкечић.

Одлука о стипендирању донета је након спроведеног конкурса, а строге критеријуме испунили су: Милица Симоновић, Димитрије Николовски, Леон Налић, Драган Стефановић, Сунчица Мићић, Теодора Ружић, Дајана Трбојевић, Катарина Видовић, Вања Марковић и Ања Пршо. Симоновић и Николовски, ученици првих разреда новосадских гимназија „Јован Јовановић Змај“ и „Исидора Секулић“ стипендије су добили као ђаци генерације у ОШ „Ружа Ђурђевић-Црна“ из Чортановаца, односно ОШ „23. октобар“ из Сремских Карловцаца, док је осталих осморо средњошколаца завредило стипендије тако што су у претходној школској години остварили одличан успех с просечном оценом 5,00.

Стојкечић је додао да се, када је реч о финансијској помоћи ђацима и студентима, осим стипендија, из општинског буџета финансирају још и делови трошкови превоза свих карловачких ђака и студената који се школују изван територије Општине Сремски Карловци.

Verified by MonsterInsights