недеља, јун 23, 2024
ВестиПраћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине

НА ВИШЕ МЕСТА НА ПЕРИФЕРИЈИ КАРЛОВАЦА – Поправка атарских путева (фото и видео)

Нешто више од километар и по атарских путева у Сремским Карловцима насуто је туцаником и ломљеном циглом протеклих дана, а то чека још неколико некатегорисаних путева којим пољопривредници стижу до својих парцела.

Како сазнајемо од председника општине Сремски Карловци Александра Саше Стојкечића, уз помоћ туцаника је санирано 700 метара пута у Раши. Вредност ових радова је 2,3 милиона динара, од чега је милион динара локална самоуправа добила на прошлогодишњем конкурсу Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а остатак сама сносила.

Близу километар пута у продужетку саобраћајнице која води до вртића на Дудари, насут је ломљеном циглом, коју је општина обезбедила од карловачке циглане.

По Стојкечићевим речима, на још неколико места је мања количина тог материјала распоређена по путевима, као што је случај на Доки и Раши, како би се они учинили проходнијим. На неким од тих места је због радова одређених јавних предузећа дошло до знатног оштећења путева па је била неопходна интервенција ове врсте.

Стојкечић напомиње да ће наредних дана тај посао бити настављен на још неколико најкритичнијих деоница.

текст: Зорица Милосављевић // фото и видео: Ђорђе Радивојевић

Пројекат „Праћење инфраструктурних пројеката Владе АП Војводине на територији општине Сремски Карловци“ подржао је Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Verified by MonsterInsights