петак, јул 12, 2024
ВестиСервисне информације

На грожђебал аутомобилима, аутобусима, али и возом

Због контрадикторних информација у медијима и на друштвеним мрежама у вези са режимом саобраћаја на државном путу кроз Сремске Карловце, а поводом манифестације „Карловачка берба грожђа“, која ће бити одржана 22, 23. и 24. септембра, организатори поручују да забрана проласка важи само за теретна возила, док се саобраћај путничких аутомобила и аутобуса одвија до и кроз Карловце. Они подсећају да су „Путеви Србије“ издали саопштење по ком је до 10. октобра због реконструкције државног пута II А реда број 100, на снази обустава саобраћаја кроз Сремске Карловце за сав транзитни саобраћај и да је он преусмерен на Иришки Венац, Руму и Инђију.

„Због захтева општине Сремски Карловци и Полиције да се пројектом привремене саобраћајне сигнализације омогући саобраћај како би становници насеља Сремски Карловци, туристи, лака возила за градски превоз, комуналне службе, санитетска возила и други могли да саобраћају до Сремских Карловаца, обустава сабраћаја је регулисана по фазама. Напомињемо да је сав транзитни саобраћај преусмерен на Иришки Венац, Руму и Инђију.

Уколико становници, тј. путничка возила користе општинске путеве кроз Сремске Карловце да би стигли до насељеног места Банстол, поменута забрана није на снази“, саопштавају из „Путева Србије“.

Путничка возила и аутобуси због радова на мосту у Прерадовићевој улици у Петроварадину, из Новог Сада измењеном траском уз одговарајућу светлосну сигнализацију могу да се укључе на државни пут и дођу до Карловаца и даље, кроз насељени део места, могу наставити пут Београда. Из смера Београда такође могу ући у Сремске Карловце кроз Улицу митрополита Стратимировића и наставити даље према Новом  Саду.

Заинтересовани ће на грожђебал моћи из других места доћи и брзим возом, а до почетка манифестације знаће се да ли ће бити повећан број полазака возова и аутобуса ЈГСП Нови Сад. 

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights