среда, јул 17, 2024
ВестиДруштво

Мастер камп с Немањом Радуловићем у Карловцима

Концертом у свечаној сали Карловачке гимназије данас је окончан Мастер камп са виолинистом Немањом Радуловићем у организацији Фондације Добар глас. Виолиниста светског гласа Немања Радуловић и четири младе музичарке које су добиле стипендије за тај пројекат Фондације  – Сташа Жикић, Јана Јаковљевић, Оливера Митровић и Миона Топаловић, боравили су у Сремским Карловцима од понедељка, 29. маја и у великој сали Магистрата увежбавали програм који су оне данас извеле. У раду са полазницама, и на концерту, је учествовала као клавирска пратња сарадница Немање Радуловића Стефани Фонтанароза из Француске.

На концерту је организаторе, учеснике и публику, у којој је била и принцеза Јелисавета Карађорђевић,  поздравио председник општине Александар Саша Стојекчић, а Немањи Радуловићу поклонио слику с мотивима Карловаца, које је почаствовао својим доласком.

Мастер камп Фондације Добар глас са Немањом Радуловићем осмишљен је с идејом да подржи младе талентоване музичаре на почетку каријере. Задатак кампа је био да у заједничком раду свих полазника , али и кроз индивидуалне часове са Немањом, уз рад са корепетитором, као и и сусрете са другим експертима, полазници стекну знања неопходна за развој уметничке каријере, пре свега на плану интерпретације.

Фондација Добар глас основана је 2009. године са циљем да својим радом и залагањем прикупља новац за помоћ у образовању и развоју каријере младих и талентованих уметница и уметника. За 13 година постојања, Фондација је финансијски подржала школовање, организовање концерата, интернационалних турнеја и такмичења за више од 100 музичких талената. Један од значајнијих пројеката је Мастер камп фондације Добар глас са Немањом Радуловићем, осмишљен 2021. године. Фондација обезбеђује четири пуне стипендије за седмодневни рад младих талената са једним од најуспешнијих виолиниста из Србије.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights