четвртак, јул 18, 2024
ВестиДруштво

Мартиновић: Држава ће подржати добре стратешке кораке и модернизацију Сремских Карловаца

Министар државне управе и локалне самоуправе др Александар Мартиновић посетио је данас општину Сремски Карловци и том приликом најавио могућност да Министарство следеће године финансира обнову игралишта у дворишту вртића „Коцкица“, као и успостављање јединственог управног места у овој општини.

Мартиновић је истакао да је вртић „Коцкица“ који похађа више од 300 малишана, пресељењем смештен у релативно нов и уређен објекат, али би требало реконструисати његово игралиште, што представља један од општинских приоритета у наредном периоду.

Такође, како је навео министар Мартиновић, покретање ЈУМ-а био би добар стратешки корак у даљој модернизацији Сремских Карловаца, јер постојање једношалтерског система олакшава посао општинским органима, а грађанима доноси значајну уштеду времена и новца.

Говорећи о томе да га је локално руководство упознало са плановима, међу којима је и то да се при чувеној Карловачкој гимназији поново отвори ученички дом, Мартиновић је оценио ту иницијативу као сврсисходну и позитивну.

„Поред ученика из Сремских Карловаца, Новог Сада и околних места, Карловачку гимназију похађају и ђаци из других удаљених делова Србије, као и из Републике Српске, Црне Горе и Републике Хрватске. Из тог разлога отварање ученичког дома било би изузетно значајно. О овој идеји ћу информисати и друге министре, како бисмо удруженим трудом и залагањем ту замисао спровели у дело“, изјавио је Мартиновић.

Подсетивши да су држава и АП Војводина већ уложиле велика средства у развој Сремских Карловаца, министар је додао да се на томе неће стати, јер је реч о општини која заслужује посебну пажњу због своје славне историје, огромне духовне и културне баштине, али и значајног туристичког потенцијала.

Приликом посете Сремским Карловцима, министар је одржао састанак са начелником Јужно-бачког управног округа Миланом Новаковићем, председником општине Александром Стојкечићем и његовим сарадницима, а обишао је и винарију „Бајило“.

Verified by MonsterInsights