понедељак, април 22, 2024
Вести

Крпе се ударне рупе, измешта трафо из Поштанске

У оквиру уговора који је општина Сремски Карловци склопила са предузећем „Пут-инвест“, вредним 22 милиона динара, у току је санирање ударних рупа по карловачким улицама. Ти уговором предвиђена је и изградња прикључка на државни пут из Прерадовићеве улице код „Универекспорта“ како би се афирмисала та радна зона, као и градња дела саобраћајнице пред новосаграђеног продајног објекта те компаније. Подсећамо да је крајем године у Кишовој бари саграђена водоводна мрежа, а вредност тих радова је 16 милиона динара.

У склопу тог пакета радова биће проширен и део саобраћајнице у Сарајевској улици.

У току су и радови које изводи „Електродистрибуција Нови Сад“. У питању је измештање  трафо-станице из Поштанске улице у порту манастира Ваведења пресвете Богородице, која подразумева и замену електромреже у околним улицама.

Како каже председник општине Александар Саша Стојкечић, чишћење канала иза великог паркинга преко пута старе железничке станице и садња украсних стабала у Карађорђевој улици и зимзеленог растиња око вртића крајем 2023. део су радова на унапређењу квалитета живота и природе у Сремским Карловцима, који се настављају и у овој години.

текст и фото: Зорица Милосављевић

Verified by MonsterInsights