недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштво

КАРЛОВЧАНИ НЕСЕБИЧНО ПОМОГЛИ СВОМ СУГРАЂАНИНУ Владиславу Милосављевићу, УКЉУЧИТЕ СЕ И ВИ

У организацији групе неуморних карловачких хуманитарки окупљених око Фејсбук групе „Хуманитари базар Сремски Карловци онлајн“ у недељу је у центру тог места одржан добротворни базар намењен прикупљању новца неопходног суграђанину Владиславу Милосављевићу за роботску рехабилитацују након саобраћајне несреће коју је доживео у септембру 2021.

На неколико тезги током целог дана на продају су били понуђени различити производи, од колача и воћа, преко вина, шешира, књига до различитих одевних предмета и мајица са натписом „У Карловце дођи селе/брале“, које је за ту прилику Покрет горана Војводине припремио. Осим тога, у жељи да помогну свом суграђанину, у недељу су у центру девојчице плеле плетенице, цртале по лицу, забављале малишане великим балонима од сапунице.

Како каже оснивач поменуте Фејсбук групе Снежана Јанић Шварц, која се несебично труди да организујући различите акције помогне свима којима је помоћ потребна без обзира из ког су места, акција за Владислава покренута је пре отприлике месец дана позивом Карловчанима да дају допринос тако што ће понудити производе и услуге за лицитацију.

– Морам да истакнем Сандру и Милицу Ранђеловић, Верицу Крагуљ, Зорицу Миладиновић, жене које су се постарале да прикупе све што не користе у својим домовима и да то ставе на лицитацију и то врло је лепо текло. Убрзо смо дошле на идеју да организујемо базарчић. Прво су се одазвале жене из Крушедола са жељом да помогну момку из Сремских Карловаца, што враћа наду у то да још увек постоје добре комшије. Увек су уз нас Карловчани попут Весне Милутиновић коју често помињем, јер је она учесник на сваком базарчићу тако што донира велику количину колача, „Кафа Дуња“, винарије Косовић, Коларовић, Бајило Мрђанин, Живановић, Ђурђић… Продавале смо и лимунаду коју су нам донирали, кајсије, брескве, гардеробу коју су професорке и професори Карловачке гимназије поклонили, шешире Виде Вранковић… Пуно Карловчана је долазило и убацивало прилог, а нису ништа купили. Ово је само један зарез у причи, никако није крај – рекла је Снежана Јанић Шварц, једна од организаторки из тима који чине још Милица Ранђеловић, Зорана Катић, Зорица Миладиновић.

Колики је биланс њиховог јучерашњег труда и настојања свих који су донирали робу и услуге, као и оних који су куповином хтели да помогну, до закључења нашег листа није било познато, али је обелодањено да је нећак професора др Миодрага Радуловачког, Александар Саша Радетић из Америке, који је наставио да ходи ујаковим ктиторским стопама финансирајући одређене пројекте и градитељске захвате у Еколошком центру „Радуловачки“,  наменио за рехабилитацију младог Карловчанина 1.000 долара. 

извор: дневник.рс // К. Бугарски

Verified by MonsterInsights