понедељак, јун 24, 2024
ВестиСервисне информације

Карловачко Белило у нову годину с новим ценовником

На самом крају прошле године најављена је промена цена услуга карловачког Јавног комуналног предузећа „Белило“, а нови ценовник може се очекивати пошто општински парламент да сагласност.

Како се наводи у образложењу корекцији појединих цена се приступило с обзиром на то да је последња измена била 2016. године, а од тада до данас дошло је до повећања минималне цене рада са 131 динар на 201,22 динара. Знатно је поскупело и гориво које је један од кључних сегмената у формирању цена комуналних услуга. Поред наведеног, било је потребно да се уведу и нове ставке у ценовник јер је дошло до проширења делатности „Белила“ на одржавање саобраћајница у летњем периоду и обављање послова који спадају у домен зоохигијене.

Промене цене услуга предвиђене су и када је наплата паркирања у питању. Уводи се ставка „паркирање аутобуса на привременом и повременом паркиралишту“, а цена по сату износиће 200 динара. У ценовник се додаје и ставка „повлашћена паркинг карта за паркирање путничких и лако доставних возила на сталном паркиралишту за закупце продајних места на зеленој пијаци“, која ће се на месечном нивоу наплаћивати 200 динара.

Нова је и ставка „паркирање путничких и лаких доставних возила на свим паркиралиштима паушалном претплатом“, такозвана златна картица, која се наплаћује на годишњем нивоу и износи 24.000 динара, док месечно стаје 2.400.

Уводи се и паркирање аутобуса и теретних возила на сталном паркиралишту по сату од 200 динара, колико кошта и паркирање на паркиралишту са контролом уласка и изласка. Мења се износ дневне карте за паркирање туристичких аутобуса и уводи наплата за паркирање теретних возила на паркиралишту са контролом уласка и изласка. Цена те карте биће  600 динара. Ту ставку је садржао досадашњи ценовник, али без теретних возила, са ценом која не прати економске токове тржишта. Толико ће се наплаћивати и паркирање аутобуса на привременом и повременом паркиралишту за време одржавања манифестација на дан.

Нови ценовник предвиђа и повећање износа посебне паркинг карте за неплаћање или прекорачење времена задржавања на паркиралишту. Убудуће ће та посебна паркинг карта бити наплаћивана 900 динара.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights