четвртак, јул 18, 2024
ВестиСпорт

Карловачки стрелци државни прваци

Сениорска екипа коју су чинили чланови карловачке стрељачке дружине Стражилово Славко Бабић, Алан Жигић и Дарко Винер освојила је прво место у дисциплини малокалибарска, у категорији 40 лежећи, на Првенству Србије, одржаном у Суботици 15. септембра у организацији стрељачког клуба Спартак, а под покровитељством Стрељачког Савеза Србије. Осим што су екипно постали државни прваци на том Првенству у дисциплинама малокалибарска пушка, војничка пушка и полуаутоматска пушка (ПАП), карловачки стрелци су остварили запажене резултате и у појединачној конкуренцији. Славко Бабић је у истој категорији у појединачној конкуренцију освојио сребрну медаљу са 359 кругова и само два круга заостатка за првопласираним. Бабић се и у категорији 3џ20 (тростав) домогао медаље. Освојивши бронзану медаљу он је још једном доказао да је у самом врху овог спорта, јер се за тростав каже да је то стрељачки маратон.

На истом месту 17. септембра одржано је Првенство Србије у дисциплини полуаутоматска пушка 20+10 (ПАП). Никола Милошевић, Славко Бабић и Дарко Винер изборили су се за друго место у екипној конкуренцији, док је Милошевић у појединачној конкуренцији освојио треће место након тешког финала и изједначеног резултата који је морао да се распуцава за медаљу. У напетости која прати финално распуцавање за медаљу Никола је остао хладне главе и успео да задржи бронзану медаљу.

Државном претходило је Првенство Војводине крајем августа и почетком септембра на ком су се Карловчани такође окитили медаљама.

текст: Зорица Милосављевић // фото: СД Стражилово

Verified by MonsterInsights