среда, јул 17, 2024
ВестиДешавања

КАРЛОВАЧКА ВИНСКА ИДИЛА 11-12. децембар 2021.

„Вински народи не живе у историји света, него у баштини златног доба. Овакво понашање је један од најбитнијих саставних елемената вина, последица идиличног уља. Све винске земље и вински предели су идилични.“ Филозофија вина, Бела Хамваш

КАРЛОВАЧКА ВИНСКА ИДИЛА 11-12. децембар 2021. Трг Бранка Радичевића, Сремски Карловци радно време: од 14 до 20 часова.

Вински догађај Карловачка винска идила је замишљен као привредно-туристички промотивни догађај којим се учесницима омогућава да публици презентују своја вина и гастро производе, али и дешавање којим би се повећала видљивост значаја Сремских Карловаца за развој винарства у Србији. Са богатом винском историјом, која сеже до римског цара Пробуса, али и великим значајем које је развој виноградарства и трговина овим нектаром имала за развој укупног друштвеног и привредног живота на овим просторима, ово место недвосмислено се може сматрати колевком вина у Србији.

Овај догађај је део манифестације Карловачка берба грожђа 2021, која због ванредне ситуације са ширењем вируса цовид-19 није одржана у септембру. Осмислили смо за све посетиоце жељне лепог вина и бајколиког амбијента, два дана која ће нас угрејати топлом причом у хладне децембарске дане.

Док ново вино дрема у бачвама, имаћете прилику да са драгим људима поделите утиске о Португизеру, Грашцу, Сили, Пробусу и сви другим старим и новим, домаћим и светским сортама које ће наше винарије и подруми изнети пред вас. Уз вино, замирисаће и укусни залогаји, а биће и песме и музике која душу греје.

Ово је прилика да проведете један романтични викенд у Сремским Карловцима и да га још дуго памтите у зимским данима пред нама.

Добро нам дошли!

Verified by MonsterInsights