четвртак, мај 30, 2024
ВестиСпорт

ИЗА ОДБОЈКАША АЛЕКСЕ ПЉЕВАЉЧИЋА УСПЕШНА СЕЗОНА – Лига шампиона најбољи тренутак

Познато је да је Одбојкашки клуб „Стражилово“ из Сремских Карловаца расадник талената, који у сали Основне школе „23. октобар“ направе прве кораке у овом спорту, а потом наставе узлазним путем. Ове сезоне истакао се јуниор Алекса Пљеваљчић, који је обукао дрес новосадске „Војводине“ и у њему остварио запажене резултате. Стигао је и до првог тима великана из Српске Атине, ког предводи тренер Слободан Бошкан, златни олимпијац из Сиднеја 2000. године.  

– Тренирао сам са сениорима три месеца, јер им је један техничар био повређен – каже осамнаестогодишњи Алекса Пљеваљчић. – У фебруару је „Војводина“ путовала у Лисабон на двомеч са Бенфиком у групној фази Лиге шампиона, најјачег европског клупског такмичења. Имао сам прилику да будем тамо са екипом, што ми је пуно значило и био је то сигурно најбољи тренутак за мене ове сезоне.

Млади Карловчанин провео је осам и по година у „Стражилову“ да би потом играо у ОК „Нови Сад“ и СК „Волеј“, а почетком ове сезоне догурао је до јуниорског састава „Војводине“. Црвено-бели су у јануару освојили пехар намењен покрајинском прваку у овом узрасту, а Пљеваљчић је проглашен за најбољег дизача Финалног турнира у Спенсу. На крају сезоне уследио је шлаг на торти пошто је „Војводина“ постала шампион Прве Б лиге Србије и већ два кола пре краја првенства обезбедила је пласман у виши ранг, други по јачини у земљи – Прву А лигу. Алекса је пре тога одрадио и припреме са нашом јуниорском репрезентацијом.

Поред свих спортских обавеза, Пљеваљчић је успешан и у школи. Завршава трећи разред Карловачке гимназије, одељење руски језик. Колико му и то иде од руке, показује чињеница да је освојио пето место од 30 кандидата на такмичењу рецитатора у категорији „Руски као страни језик“ одржаном у Руском дому у Београду.  

– Усклађујем школу и тренинге, све се може, кад се хоће – истиче Алекса. – Планирам да студирам, али и да наставим озбиљно да се бавим одбојком.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Роберт Балаж

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights