четвртак, мај 30, 2024
ВестиСпорт

Година у знаку одбојкаша

У Одбојкашком клубу „Стражилово“ ових дана испраћају једну од како кажу, најуспешнијих година. Да се по јутру дан познаје, момци из „Стражилова“ су показали већ након кратке зимске паузе почетком 2022. године.

Већ у првом колу у 2022. пионири су победом обезбедили учешће на завршном покрајинском првенству и самим тим, остварили пласман на државно првенство у том узрасту. Екипно, на покрајини су заузели четврто а на државном првенству девето место. Осим екипног резултата, Вук Вишекруна, члан карловачког клуба, проглашен је за најбољег средњег блокера у АП Војводини.

Иста екипа је у градској лиги Новог Сада, освојила друго место и самим тим заслужила сребрну медаљу у овом такмичењу. Нешто млађи, предпионири, дечаци рођени 2009. и млађи, успели су да се попну коју степеницу више од својих нешто старијих колега. На завршном првенству АП Војводине освојена је бронза. Душан Милосављевић, капитен те екипе, проглашен је за најбољег техничара у покрајини.

На државном првенству, освојено је сјајно шесто место, чиме су ови момци показали да се карловачка мушка одбојка не мора бринути за своју будућност. Кадети, дечаци рођени 2004. и млађи, су на државном првенству освојили 10. место иако су били једна од најмлађих екипа са неколицином пионира у постави.

Податак да је „Стражилово“ уз великане, „Црвену звезду, „Војводину“ као и зрењанински „Пролетер“, наступио на четири државна првенства у овој години, представља можда и најбољи доказ колико се квалитетно ради са млађим категоријама. Уз првенства млађих категорија, клуб је и ове као и прошле године, играо две сениорске лиге.

Први тим је наступао у Другој лиги Србије, док су играчи јуниорског и кадетског узраста, наступајући у Првој војвођанској лиги, стицали неопходно искуство. У септембру, дошло је до промене тренера у клубу, Срђан Црнојачки, тренер сениорске и јуниорске екипе, добио је ангажман у Суперлиги Црне Горе. Кормило сениора је преузео искусни стручњак, са дугогодишњим домаћим и иностраним искуством, Небојша Протић. Дугогодишњи сарадник Зорана Терзића у репрезентацији Србије, Црвене Звезде, Војводине као и неколико иностраних клубова, после ангажмана у Бахреину и саудијској Арабији, прихватио је позив да помогне клубу у овој сезони. Рад у млађим категоријама, у потпуности је препуштен Марку Холику, који је до ове сезоне радио са пионирима и оним најмлађима из „школице одбојке“.

Први део сезоне 2022.-2023. сениори заузимају 5. позицију у Другој лиги и сигурни смо да ће пласман на крају сезоне бити још бољи. Одмор ће бити заиста кратак, јуниоре већ 14. јануара очекује првенство АП Војводине и борба како за медаљу тако и резултат који води на државно првенство и место међу најбољим екипама у Републици Србије.

Verified by MonsterInsights