среда, јул 17, 2024
ВестиСпорт

Дворска башта у Сремским Карловцима добија нове спортске терене

У току је реконструкција спортско-рекреативног дела Дворске баште. Спортски терени биће завршени за двадесетак дана на радост оних који се баве спортом.

Изливена је бетонска плоча на атлетској стази, а након тих радова, уследиће стављање завршног слоја од тартана, какав постоји на рукометном игралишту.

„На тај начин ће се у целости реконструисати и сви спортски терени ће бити завршени на радост деце, омладине и људи који воле да се баве спортом“, наглашава Ненад Миленковић, председник општине Сремски Карловци.

Недавно је реконструисан и кошаркашки терен, а за те радове, локална самоуправа је уз подршку Управе за капитална улагања издвојила 20 милиона динара за спортско-рекреативни објекат. Осим њега, обновиће шеталишни и део парка тог споменика природе у Карловцима. Председник општине истиче да ће обнова тих терена допринети развоју спортске слике мештана, али и љубитеља природе и спорта.

„И овај део где се налазе спортско-рекреативни центар и спортски објекти дати су на коришћење локалној самоуправи на 25 година, и на тај начин свим житељима Сремских Карловаца даје могућност да наставе унапређење комплетне спортске области“, каже Миленковић.

Крај радова предвиђен је за двадесетак дана да би љубитељи природе могли да уживају у предивном природном амбијенту и чистом ваздуху.

извор: РТВ.рс

Verified by MonsterInsights