четвртак, јул 18, 2024
ВестиДруштво

„Дунав 1245“ поново партнер на европском пројекту

Петнаесторо младих из Сремских Карловаца, Новог Сада и Инђије у организацији карловачког Удружења грађана „Дунав 1245“ од 14. до 21. јануара борави у Солуну у оквиру пројекта „YouDecide“ (Ти одлучујеш), који се реализује под окриљем Еразмус+програма (КА154) у Србији, Грчкој и Португалији. Заједно са младима из партнерских држава – Грчке и Португалије током боравка у Солуну они ће учествовати у предавањима, лабораторијама и хакатону који су осмишљени тако да имају прилику да директно комуницирају са доносиоцима одлука као и да у тиму доносе одлуке о темама које директно утичу на живот младе популације.

По речима Рајка Маринковића, председника удружења „Дунав 1245“, које је партнер у том пројекту, прошлог месеца одржане су радионице за 47 средњошколаца, уз присуство и њихових наставника у Средњој пољопривредној школи у Футогу.

Водећи партнер на пројекту је Институт за друштвене иновације и синопсис из Солуна, а поред „Дунава1245“ други партнер је организација ФАЈУБ из Браге у Португалији. Пројекат „YouDecide“ је осмишљен тако да се пружи подршка раду младих , повећа њихова видљивост, размене информације и знања и да им се омогући да са доносиоцима одлука разговарају на равноправној основи о питањима која су данас њима најважнија.

Текст: Зорица Милосављевић // Фото: Дунав 1245

Verified by MonsterInsights