петак, јул 12, 2024
ВестиОпштина

Додељене стипендије средњошколцима

Дванаест средњошколца добијаће стипендије из буџета општине у овој школској години, одлучило је Општинско веће, а уговори о стипендирању потписали су данас у свечаној сали Магистрата где им је приређен пријем. Уговоре им је уручио председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић који је изразио задовољство што је традиција стипендирања заживела у локалној самоуправи и што се проширује број корисника.

– Ове стипендије доказ су  да у Карловцима има деце која вредно уче, посвећена су школи и виде да је у школовању будућност. Износ стипендија које ми додељујемо виши је него у већини места, чак и од републичких и покрајинских. Њима желимо да подржимо напор ђака, али и родитеља не би ли имали што боље услове за учење и посвете се томе и да схвате да је учење увек исплативо. Верујем, а то смо имали прилику да видимо кроз раније примере, да већина ђака који су корисници стипендија успешну каријеру учења наставља на студијама. Ова заједница, становници општине издвајају новац за вас и ваше школовање и једног дана када одрастете, не заборавите ово место и становнике и на неки начин им се вратите, одужите и помогните неке друге младе који ће кренути вашим стопама и примером – рекао је председник Стојкечић.

Добитници стипендија су ученице трећег разреда Гимназије „Светозар Марковић“ Софија Марковић и Милица Шупић, Анастасија Узелац ђак другог и Нина Кљајић ученица трећег разреда Техничке школе „Милева Марић Ајнштајн“, Мирјана Јелић из другог, те Лара Гавриловић и Лола Овчина ученице трећег разреда Карловачке гимназије. Из Гимназије „Исидора Секулић“ добитници су Вељко Ненадић ђак другог разреда, те ученици трећег разреда Тара Исаковић и Димитрије Николовски. Стипендисти су још Драган Стефановић, матурант Електротехничке школе „Михајло Пупин“ и Мина Крнић ученица четвртог разреда Медицинске школе  „7. април“. Стипендије ће им бити исплаћиване десет месеци.

текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Verified by MonsterInsights