понедељак, април 22, 2024
ВестиКултура

Додељене награде „Сремскокарловачки песнички бродови 2021”

Победницима конкурса „Сремскокарловачки песнички бродови 2021“ у згради Општине Сремски Карловци уручене су награде за најбољу песму у категоријама „Има нека тајна веза и „Постоје речи које вреде тек кад се одћуте“. У конкуренцији више од 300 песама из Србије, Аустралије, Јапана, Македоније, БиХ, Црне Горе, Хрватске и Словеније прву награду овогодишњих „Сремскокарловачких песничких бродова“ освојиле су Жељка Аврић из Сремске Митровице и Кристина Павловић Рајић из Београда. Песма „Пловидба“ Жељке Аврић била је најбоља у категорији „Има нека тајна веза“, а песма „Пертле“ Кристине Павловић Раијић била је најбоља у категорији песама “Постоје речи које вреде тек кад се одћуте“.

Према одлуци жирија, у категорији „Има нека тајна веза“ друго место припало је Ђорђу Дабарчићу из Гацка за песму „Трифунов ноктурно“, а треће Срби Такић из Власотинаца за песму „Снага обзира“. Другу и трећу награду у категорији “Постоје речи које вреде тек кад се одћуте“, освојили су Крагујевчанин Милош Симић с „Песмом славуја“ и Анастасија Шћепановић из Подгорице с песмом „Тишина“.

Награде су 28. августа уручили председник жирија Мирослав Алексић, и чланови жирија Весна Фекете ,Чланица кабинета председника Општине Сремских Карловаца за област информисања и песникиња  и Бобан Џевердановић председник Удружења СК-АРТ.

У музичком делу програма у свечаној сали Општине Сремски Карловци наступили су ПЈ ДУО који чине Катарина Пунтер (виолина) и Богдан Јовановић (виолончело), а затим је Бобан Џевердановић (гитара) извео две нумере на стихове Димитрија Панфилова за које је радио композицију.

Свим учесницима на конкурсу обезбеђена је збрика песама, а они који нису у могућности да дођу у Сремске Карловце, могу бесплатно да преузму електронско издање.

Организатор манифестације „Сремскокарловачки песнички бродови 2021“ је удружење „СК-АРТ“, из Сремских Карловаца, а покровитељ Општина Сремски Карловци. 

Verified by MonsterInsights