уторак, мај 28, 2024
ВестиОпштина

Делегација из Сремских Карловаца у посети Прњавору

Делегација Сремских Карловаца, коју су чинили Бобан Петковић, председник Скупштине општине, Сунчица Милиновић, чланица Општинског већа и Радослав Јанковић, директор Јавног комуналног предузећа „Белило“, била је од 9. до 11. децембра 2022. године у посети Општини Прњавор у Републици Српској, те на тај начин започела активности на успостављању сарадње између ове две локалне самоуправе.

“Ово је прва посета представника Општине Сремски Карловци Општини Прњавор. Надам се да ћемо овом посетом започети једну плодну сарадњу када су у питању наше две општине, а на крају волео бих и да се то евентуално крунише неким братимљењем“, рекао је председник Скупштине општине Сремски Карловци Бобан Петковић.

Председник Петковић изнео је лепо мишљење о привредној и инфраструктурној развијености општине Прњавор. Указао је, такође, и на путеве којима се креће развој Сремских Карловаца, нарочито после усвајња Закона о обнови и развоју Сремских Карловаца у Народној скупштини Републике Србије и позвао представнике Општине Прњавор да у скорије време посете Сремске Карловце.

Председник Скупштине општине Прњавор Жељко Симић појаснио је да су први контакти две општине успостављени захваљујући привредницима из Прњавора.

„Ово је наш први званични сусрет и разговор о будућој сарадњи. Надам се да ћемо убрзо формализовати и дефинисати области друштвеног и привредног живота у којима ће бити успостављена та сарадња“, рекао је Симић.

Verified by MonsterInsights