уторак, јун 25, 2024
ВестиКултура

Дејан Шево – ИЗЛОЖБА

У петак 2. октобра са почетком у 18 часова у Галерији Културног Центра Карловачке уметничке радионице, на Тргу Бранка Радичевића, Дејан Шево ће изложити своје радове као ретроспективу кроз двадесет година рада и стваралаштва. Моћи ћете да уживате у његовим пастелима, уљима, цртежима, мозаицима и наравно ономе по чему је и најпознатији јавности, акварелима.


Дејан Шево – Српски сликар-акварелиста, рођен је 04. априла 1978. у Задру. Након завршеног школовања, посвећује се углавном акварелу, као сликарском медијуму, мада су у његовом опусу заступљена уља, цртеж, пастел и мозаик. Акварел омогућава мобилно сликање на локацији што уметнику даје могућност да брзо ухвати моменат. Најзаступљенији су пејзажи, градски мотиви, ствари из свакодневног окружења и записи са путовања.

Шево се професионално бави сликарством протеклих 20 година. Имао је више студијских путовања у сопственој режији у Истанбул, Праг, Хамбург, Балтичке земље (Летонија и Естонија) и у Русију. Током тих путовања сликао је на локацијама и остварио сарадњу са многобројним галеријама. Уметнику је од свих путовања, од којих је два пута посетио Истанбул, најдраже путовање у Москву и Сергиев Посад који је град побратим са Сремским Карловцима.

Почетком прве деценије 21. века као млад уметник био је учесник преко 20 ликовних колонија и излагао је на преко 40 колективних изложби. По његовом личном схватању, уметник не би себи смео да дозволи да направи самосталну изложбу у првих 20 година професионалног рада, стога је ова 2020. година круна његовог досадашњег двадесетогодишњег рада.

Извор: www.dotkomsite.com

Verified by MonsterInsights