четвртак, мај 30, 2024
ВестиОпштина

Божићне честитке председника Општине и председника Скупштине

Божићна честитка председника Општине Сремски Карловци

Српској православној цркви, Његовом преосвештенству епископу сремском господину Василију, целокупном карловачком свештенству и становницима Сремских Карловаца, у име Општине Сремски Карловци и своје лично име честитам предстојећи Божић.

МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Рођење Христово било је надасве несвакидашњи догађај. Био је то дан када су и човек и природа, појавом мудраца с Истока и Витлејемске звезде, одали почаст дугоочекиваном новорођенчету. То дете, што га пастири видеше „гдје лежи у јаслама“, било је спаситељ људи. Оно ће све праведнике пописати у Књигу вечнога живота. Да није било рођења Господњег, не бисмо никада учили да опростимо људима сагрешења њихова, да љубимо непријатеље своје, да окренемо други образ, да не вадимо трн из ока брата свога док у своме оку имамо брвно… Због свега тога, Божић је и данас празник огромне радости.

Зато вам свима желим да овај Божић прославите у духу вере, тако што ћете ближње гледати пажљивије него себе, заједницу поставити изнад појединца, љубав сматрати важнијом од мржње, добро учинити већим од зла, а срећу уздићи над несрећом.

Председник Општине Сремски Карловци

Александар Саша СтојкечићБожићна честитка председника Скупштине општине Сремски Карловци

Драги суграђани,

Желим вам да предстојећи празник Христовог рођења прославите у духу вере, пуни радости и љубави према другима, а нарочито према својим ближњима.

Оваплоћење Сина Божјега, који као Јагње Божје „узима на се гријехе свијета“, означило је обнову човека у свој његовој првобитној лепоти. Зато свакога Божића ми, у ствари, славимо почетак наше духовне обнове и нашега спасења.

Нека вам овај велики хришћански празник донесе много среће, здравља и успеха.

Срећно вам Бадње вече и Божић.

МИР БОЖЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Председник Скупштине општине Сремски Карловци

Бобан Петковић

Verified by MonsterInsights