понедељак, април 22, 2024
ВестиОпштина

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА СРЕМСКОКАРЛОВАЧКЕ ПРВАКЕ

Сви ученици првог разреда Основне школе „23. октобар“ у Сремским Карловцима добиће од Општине Сремски Карловци бесплатне уџбенике.

У први разред основне школе на подручју општине Сремски Карловци, до сада je уписанo 67 ученика за школску 2021/2022. годину. За све уписане прваке карловачка локална самоуправа обезбедила је неопходне уџбенике, чија је набавка финансирана из буџета општине и то у вредности 503.000,00 динара са ПДВ-ом.

Имајући у виду чињеницу да је опремање ђака за полазак у школу велика ставка у кућном буџету, општина на овај начин жели да помогне родитељима. Једна од мера популационе политике коју спроводи наша општина поред  једнократне помоћи за породиље, бесплатних ауто седишта  за новорођенчад, као  и многих других активности које имају за циљ повећање наталитета и спречавање миграције је свакако и дар за све наше прваке у виду бесплатних уџбеника. Општина Сремски Карловци је обезбедила 79 комплета уџбеника, колико за сада и има уписаних првак – истакао је председник општине Сремски Карловци Александар Саша Стојкечић.

Сем уџбеника, донацијом су обезбеђена средства за куповину школског прибора и ранаца.

Verified by MonsterInsights