понедељак, април 22, 2024
ВестиСервисне информације

„БЕЛИЛО“ КУПИЛО НОВ КАМИОН АУТО-СМЕЋАР – Од недеље возило марке БМЦ на карловачким улицама

За непуна два месеца ЈКП „Белило“ набавило је два средства за рад која ће у великој мери утицати на квалитет услуга које као једино карловачко комунално предузеће пружа на територији општине Сремски Карловци. После вишенаменске радне машине-багера, коју је купило у првој половини априла, „Белилу“ је ових дана стигао и дугоочекивани камион ауто-смећар, чија запремина је 15, односно 16,5 метара кубних.

– Први пут смо у историји предузећа успели да купимо нови камион за одвожење смећа – каже директор „Белила“ Радослав Јанковић уз напомену да је у питању возило марке БМЦ са мотором од 315 коњских снага. –  С употребом тог возила очекујемо велику уштеду када је одвожење смећа на депонију која је удаљена око 25 километара у питању. Са малим камионом ауто-смећарем од седам метара кубних пет пута дневно смо одвозили смеће до Инђије, а са већим, чија је запремина око 9 кубних метара, три пута. Очекујемо да ћемо са овим новим камионом то радити два пута у току дана.

Јанковић каже да камион са ПДВ-ом кошта 14 милиона динара и да је купљен на отплату, на 60 месечних рата.

Он сматра да ће набавком овог камиона „Белило“ без сметњи, какве су представљали чести кварови  два стара камиона,  моћи да испуњава обавезу редовног одношења смећа на територији Карловаца.

Подсећа да од недавно грађани Сремских Карловаца имају прилику да изнајмљују отворене контејнере од 7 кубних метара за баштенски и крупни отпад као и грађевински шут, како га не би бацали тамо где не треба. Потребно је да позову „Белило“ и резервишу контејнер. По недавно усвојеном ценовнику, грађане та услуга кошта 1.500 динара, док локална самоуправа рефундира остатак трошкова за то предузећу.  

Нов камион биће на карловачким улицама од недеље.

текст и фото: Зорица Милосављевић

Verified by MonsterInsights