четвртак, април 25, 2024
ВестиОпштина

Усвојен завршни рачун за прошлу годину у Скупштини општине Сремских Карловаца

Скупштина општине Сремски Карловци је на синоћњем, трећем заседању у новом сазиву, усвојила завршни рачун буџета за 2019. годину, дан пре истека новог рока, 11.септембра, утврђеног уредбом о померању рокова за подношњење финансијских извештаја због ванредног стања.

Одборници су у пакету гласали и за извештај о обављеној ревизији завршног рачуна, која је била поверена Центру за ревизију и економска истраживања „Ревизија центар“.

Према том документу, предоченом одборницима, од 1. јануара до 31. децембра 2019. приходи у буџету били су 460.547.000 динара док су расходи износили 361.879.000 динара, што значи да је остварен суфицит од  98.668.000 динара.

Скупштина је верификовала одборничке мандате члановима са листе „Александар Вучић – за нашу децу“ – Ани Кочиш, Лазару Павловићу и Љубомиру Живојиновићу, који су дошли на место страначких колега изабраних на пређашњем заседању на одређене функције.

Седам тачака јучерашње седнице односило се на формирање скупштинских и осталих радних тела, те надзорних и управних одбора општинске Туристичке организације и Јавног комуналног предузећа „Белило“.

извор: дневник.рс – текст: Зорица Милосављевић // фото: Ђорђе Радивојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Verified by MonsterInsights