недеља, јун 23, 2024
ВестиДруштвоПокрајинска Влада

260.6 miliona dinara za rekonstrukciju puta Banstol-Čortanovci

БАНСТОЛ – Из покрајинског буџета издвојено је 260,6 милиона динара за радове на реконструкцији пута Банстол–Чортановци, а радове су данас обишли председник Покрајинске владе Игор Мировић, директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић, покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај Огњен Бјелић и председник Општине Инђија Владимир Гак.

Председник Општине Инђија, приликом обиласка је истакао је да је овај део саобраћајнице, дужине 5,1 км, веома важан због великог броја грађана који гравитирају том подручју.

Игор Мировић је након обиласка изјавио да је “Покрајинска влада, заједно са локалним самоуправама, реконструисала више од 50 километара локалних путева и то Сремски Карловци–Банстол, затим Банстол–Иришки венац и даље према Црвеном чоту и на делу од Бешенова до Беочина, где су и сада радови у току. До краја новембра у плану је да се заврши и деоница од пет километара од Чортановаца до Банстола и тиме би највећи део посла био урађен.”

“Ово је изузетно важно, пре свега за туристе, за излетнике, наравно, најважније је и за становнике места, за Чортановце, за грађане који живе на Банстолу. Као што видите, корак по корак обнављамо инфраструктуру на Фрушкој гори. Фрушка гора је једна од најлепших планина у Србији, још од краја 60-тих година нико није улагао у пуну инфраструктуру на Фрушкој гори. Ово је заиста велики заједнички успех јер је председник пре 5 година рекао да је ово један од приоритета и ми смо успели да овај припоритет реализујемо у планираном темпу.” истакао је Игор Мировић председник Покрајинске владе приликом обиласка радова на деоници пута Банстол – Чортановци.

извор: АПВ / ВојводинаУживо.рс

Verified by MonsterInsights