четвртак, мај 30, 2024
ВестиОпштина

Васкршње честитке председника Општине и председника Скупштине Сремски Карловци

Васкршња честитка председника Општине Сремски Карловци

Српској православној цркви, Његовом преосвештенству епископу сремском господину Василију, карловачком свештенству и драгим суграђанима у име Општине Сремски Карловци и своје личне име честитам предстојећи Васкрс, искрено и чиста срца упућујући најрадоснији поздрав:

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!

Васкрс, најважнији тренутак хришћанске године, празник је неизмерне радости која се рађа из највеће жалости, пошто на Голготи, у петак, Христос „за гријехе наше пострада“, да би три дана касније устао из мртвих, како је то током својих земаљских дана најавио, сликовито рекавши: „Развалите овај храм и за три дана ћу га подићи“. Тако Васкрсење Христово представља догађај над догађајима у људској историји, празник над празницима у календарској години, јер је оно означило победу живота над смрти, сламање окова пропадљивости и даривање човечанству вечнога живота. Била је то, уједно, победа Христовог учења, потврда да је Он „пут и истина и живот“ – пошто Оцу нико не долази осим кроз Сина – и да је Он „свјетлост свијету“ – ко иде за Њим неће ходити у тами. А Његове опроштајне речи „Идем, и доћи ћу вама“ поручују да за оне који верују и који слушају заповест „да љубите једни друге, као што ја вас љубих“ нема овоземаљског краја и да се све борбе завршавају победом, животворним сусретом с Оним по кога долази „кнез овога свијета“ да би се прославио у дану Васкрсења.

Председник Општине Сремски Карловци

Александар Саша Стојкечић


Васкршња честитка председника Скупштине општине Сремски Карловци

Свим православним верницима најсрдачније честитам празник Васкрсења, са жељом да празничне дане проведу у радости и љубави са својим најмилијима. Празник Васкрсења је дан радости и дан победе живота над смрћу, јер како кажу свети православни оци: „Светло васкрсење Христово је темељ наше вере, јемство наше наде и храна наше љубави“. У празничним данима, у којима се слави Васкрсење Христово, наше молитве треба да буду посвећене миру, здрављу и напретку наших породица. Као симбол борбе за веру, спасење и слогу, Васкрс је празник коме се радујемо и који празнујемо, уједињени у напорима да унапредимо наше животе. Поштујући традицију и важност породице, надам се да ће и овај празник донети слогу, љубав и сваки напредак свим грађанима Сремских Карловаца.

Христос васкресе!

Председник Скупштине општине Сремски Карловци

Бобан Петковић

Verified by MonsterInsights