четвртак, јул 18, 2024
ВестиОпштина

Васкршње честитке председника Општине и председника Скупштине

Васкршња честитка председника Општине Сремски Карловци

Српској православној цркви, Његовом преосвештенству епископу сремском господину Василију, карловачком свештенству и суграђанима у име Општине Сремски Карловци и своје личне име честитам наступајући Васкрс, дан Христове победе над смрћу, са жељом да овај празник прославите у миру и љубави с онима који су вам блиски и драги.

Васкрсење Христово је потврда истинитости Његовог учења и врхунац веровања у Христа, јер како сâм Господ поручује апостолима, у својој опроштајној беседи, коју читамо у Јеванђељу Светог апостола Јована Богослова: „ко верује у мене, дјела која ја творим и он ће творити, и већа од ових ће творити; јер ја идем Оцу своме“. Зато Васкрс треба да нас радује, али и опомиње да се као људи, у мудрости и побожности, поново родимо, односно препородимо своје животе, држећи се поука Господњих. А Исус је – како стоји у Светом писму – „пут и истина и живот“ и осим кроз Њега, нико не долази Оцу. „Када бисте мене знали“, речи су Христове, „и Оца мојега бисте знали; и од сада познајете га, и видјели сте га“.

Сећајући се, дакле, тог божанственог догађаја од пре два миленијума и прослављајући Христово устајање из мртвих, искрено и чиста срца упућујем вам поздрав:

ХРИСТОС ВАСКРЕСЕ!

Председник Општине Сремски Карловци

Александар Саша Стојкечић


Васкршња честитка председника Скупштине општине Сремски Карловци

Најискреније вам желим да највећи хришћански празник, дан Христовог васкрснења, прославите са својим најближима у радости, миру, слози и толеранцији. Желим да празничне дане проведемо у љубави, миру и разумевању међу верницима, пријатељима и комшијама. Нека нам празник Васкрса пружи снагу да заједнички превладамо сва искушења данашњице. Васкрс је празник наде, вере и оптимизма, који позива на праштање, љубав, толеранцију и међусобно уважавање. Нека нам празник подари снагу да у овим тешким временима препуним изазова, истрајемо на путу истине, правде, искрене вере и наде за боље сутра и подсети на важност заједништва и разумевања.

Свим верницима православне вероисповести, желим добро здравље, слогу, напредак, породичну срећу и да са својим најмилијима у лепом расположењу прославимо најрадоснији хришћански празник.

Христос воскресе!

Председник Скупштине општине Сремски Карловци

Бобан Петковић

Verified by MonsterInsights